İşletmenizin güvenliğini en üst düzeye taşıyarak verilerinizi güvende tutun
Şirketlerin veri güvenliğini bir bütün olarak sağlaması önemlidir. Hem şirketler hem de kullanıcılar için son derece önemli olan veri güvenliğinin sağlanması, farklı güvenlik cihaz veya yazılımlarında oluşturulacak olan politikalar ile etkin bir şekilde sağlanabilir. Şirketin güvenliğini sağlamak için şirket ağının en dış katmanından en iç katmanına kadar görünürlük sağlanmalı ve kontroller uçtan uca sağlanmalıdır.
E-ticaret siteleri gibi online ödemelerin gerçekleştirildiği platformlarda, şifreleme işlemlerinin güvenliğini sağlamak oldukça önemlidir. Kullanıcıların kimlik numaraları gibi diğer hassas verilerin de etkin olarak korunmasını sağlayan sistemlerde EFT işlemlerinden doküman imzalama gibi birçok farklı donatının sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi sağlanır. Güvenlik ve performans yönünden tatmin edici seçenekler sunan sistemlerde kredi kartı gibi hassas bilgilerin korunması için gerekli siber güvenlik önlemleri alınır. Kredi kartı bilgilerinin güvenliğini sağlamak için gerekli olan PCI DSS standardı gereğince hem de kuruluşun müşterilerini veya iş ortaklarını korumak amacıyla tercih edeceği güvenlik önlemleri, sisteminizde analiz yaparak uygun önlemleri almanız için sizi yönlendirir.
Veri güvenliğinin sağlanması adına uygulanan yöntemler arasında olan veri erişimini engellemek, personeller arasında verilere spesifik olarak erişmesini istediğiniz veya verilere erişim engeli koymak istediğiniz kişiler için idealdir. Verilerin yetkisiz kişilerin eline geçmesi durumunda dahi korunmasına imkân tanıyan özel yazılımlarla zenginleştirilen ve yeni nesil teknolojiler ile desteklenen uygulamalar, verilerin tam kapsamlı olarak korunmasını sağlar.
Veri güvenliğini sağlamada bir başka aşama olan veri sınıflandırmasının yapılması, farklı ortamlarda bulunması muhtemel olan verilerin kategorilere göre ayrılması prensibine dayanır. Sınıflandırılan veriler kritiklik derecelerine göre belirlendikten sonra verilerin korunması için gerekli önlemler alınır. Kurum politikalarının verimli bir şekilde uygulanabilmesi için verilerin kritiklik derecelerine göre sınıflandırılması oldukça önemlidir. Sınıflandırma işleminden sonra alınacak önlemler ve atılacak adımlar belirlenebilir.
Şirket içinde kullanılan veya bireysel olarak kullanılan cihazlarda veri sızıntısını önlemek için kurum içindeki hassas verilerin flash bellekler, e-postalar, buluta dosya yüklenmesi, anlık mesajlaşma vb yöntemlerle kurum dışına çıkması engellenmelidir. Farklı analizlerle, verilerin korumasını sağlamak için geliştirilen yöntemler, içerik filtreleme özellikleri ile farklı uygulamalarla entegre bir şekilde çalışabilirler.
Ağ güvenliği, genellikle bir kullanıcı adı ve şifre kullanarak kimlik doğrulaması ile başlar. Ancak birkaç farklı katmanda kuzey-güney ve doğu-batı trafiğinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Geliştirilen pek çok farklı atak yöntemi bu zorunluluğu ortaya koymaktadır. Güçlü bir güvenlik için güvenlik cihaz veya yazılımlarınızın uygulamaları tanımasına, bu uygulamaları analiz edebilmesine, bant genişliğini tüketmeye yönelik atakları engelleyebilmesine, bilinen ataklara ve sıfırıncı gün ataklarına karşı koruma sağlayabilmesine, içerik filtreleme ile kullanıcıların zararlı sitelere erişiminin engellenmesine ihtiyaç vardır.
Şirketlerin veri güvenliğini bir bütün olarak sağlaması önemlidir. Hem şirketler hem de kullanıcılar için son derece önemli olan veri güvenliğinin sağlanması, farklı güvenlik cihaz veya yazılımlarında oluşturulacak olan politikalar ile etkin bir şekilde sağlanabilir. Şirketin güvenliğini sağlamak için şirket ağının en dış katmanından en iç katmanına kadar görünürlük sağlanmalı ve kontroller uçtan uca sağlanmalıdır. Kontroller en dış katmanda şirket kaynaklarına kontrollü erişimlerin sağlanması ile başlamalı yine bu bağlamda kaynakların efektif olarak kullanılmasına katkı sağlamalı ve son olarak da şirketin kıymetli datasının çalınmasının veya yetkisiz kullanıcıların bu datayı kullanmasının önüne geçebilmelidir. Bunu yaparken de en önemli noktalardan bir tanesi güvenlik amaçlı olarak kullanılan donanım veya yazılımların birbirleri ile entegre olarak bilgi paylaşabilmesi ve buna uygun olarak aksiyon alabilmesidir.