Veri iletişim ağlarını güçlendirerek altyapılarınızı siber saldırılara karşı güvenli hale getirin
İnternetin hayatın her alanında kullanıldığı, kurumsal ağlarımıza dahil ettiğimiz mobil ve IoT cihazların çeşitliliğinin hızla arttığı günümüzde, networklerin önemi her geçen gün daha da artıyor. Bu süreçte veri güvenliğini tam kapsamlı olarak korumak isteyen kurum ve kuruluşlar, veri iletişim ağlarını güçlendirerek altyapılarını siber saldırılara karşı güvenlikli hale getiriyor. Günümüzde veri iletişim ağlarının güvenliğini sağlamanın birinci yolu kablolu ve kablosuz ağımızda görünülürlüğün en üst seviyede olmasından geçiyor.
İnternetin hayatın her alanında kullanıldığı, kurumsal ağlarımıza dahil ettiğimiz mobil ve IoT cihazların çeşitliliğinin hızla arttığı günümüzde, networklerin önemi her geçen gün daha da artıyor. Bu süreçte veri güvenliğini tam kapsamlı olarak korumak isteyen kurum ve kuruluşlar, veri iletişim ağlarını güçlendirerek altyapılarını siber saldırılara karşı güvenlikli hale getiriyor. Günümüzde veri iletişim ağlarının güvenliğini sağlamanın birinci yolu kablolu ve kablosuz ağımızda görünülürlüğün en üst seviyede olmasından geçiyor. Ağımıza ne tip cihazlar bağlanıyor, bunlar hangi uygulamaları kullanıyorlar ve ağımızda ne tip bir trafik yaratıyorlar sorularına IT yöneticilerinin hakim olması gerekmektedir.
Özellikle IoT cihazları ağlarına dahil eden kurumların her bir cihaz seviyesinde güvenliği sağlaması için bu cihazların düzgün bir şekilde profilini çıkartıp, takibini yapması ve ağını bu cihazlardan oluşabilecek açıklardan koruması gerekir. IT ekiplerinin bu süreçleri yönetebilmesi için yardımcı olacak çözümler artık mevcut. Bulut tabanlı yapay zeka ve makine öğrenimi kullarak, hangi tipte cihazların ağımıza bağlandığını ve ne tip trafikler ürettiklerini bilebilir; mikro segment uygulamaları ile ağımızın her noktası üzerinde hakimiyet sağlayabiliriz.
Son dönemlerde kablosuz ağ dünyasında birçok gelişme mevcut. Özellikle Wifi6 teknolojisi ile birlikte son kullanıcıların memnuniyeti ve performansını arttıracak devrimsel değişikler geldi. Bununla beraber kablosuz ağ yönetimlerinde bulut tabanlı yapay zeka ve makine öğrenimi ön plana çıkmış durumda. Yapay zeka yardımı ile birlikte kablosuz ağlarda optimizasyon, yapılandırma ve sorunlara çözüm önerileri ve alınabilecek aksiyonlar belirtilerek, IT yöneticilerinin işleri kolaylaştırılıyor.
Dağıtık konumlanmış şirketlerin tüm WAN ve LAN yapıları için etkin çözümlerin üretildiği veri iletişim ağları kapsamında, detaylı, titiz bir çalışma prensibini benimseyen global şirketlerin sunduğu BT çözümleri ile şirketlerin veri güvenliği tam kapsamlı olarak sağlanıyor.
Özellikle şube yapısı ve dağıtık veri merkezleri olan kurumlar için karmaşık olabilecek WAN yönetimini basitleştirebilecek çözümler çıkmış durumda. IT ekipleri bulut tabanlı tek bir platform üzerinden hem şube LAN yapılarını – switch’ler, kablosuz erişim noktaları - yönetebilir hem de WAN hatlarının optimizasyonunu sağlayabilir.